مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری دانشگاه آزاد اسلامی استان بوشهر گفت: در دانشگاه آزاد اسلامی واحدهای خورموج، بوشهر و دشتستان دفتر همرسان ایجاد شده است.
به گزارش مرکز ارتباطات و اطلاع رسانی نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها به نقل از خبرگزاری فارس بوشهر، نشست همافزایی دانشگاهیان استان بوشهر با محور فعالیت دفتر همرسان دانشگاهیان با تأکید بر رویکرد ازدواج به هنگام، آگاهانه، آسان و پایدار صبح امروز با حضور مسئولان دانشگاههای استان بوشهر و رئیس اداره آموزش و مشاوره نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها برگزار شد.
حجتالاسلام مسعود داستار، مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری دانشگاه آزاد اسلامی استان بوشهر در این نشست با اشاره به کلام رهبر معظم انقلاب مبنی بر اینکه کار باید تشکیلاتی باشد درباره طرح کشوری همرسان، اظهار کرد: این طرح با هوشمندی، قانونمندی و دغدغهمندی در مسیر مناسبی ریلگذاری شده تا چالشهای مهمی درباره امر ازدواج در جامعه را مرتفع سازد.
وی با بیان اینکه دانشجویان جوان در جامعه قشری خوشفکر، اثرگذار و اندیشمند هستند که اگر معضل انتخاب فرد همسان در امر ازدواج برای آنان حل شود، چالش بخش اعظمی از جامعه رفع میشود، عنوان کرد: ازدواج و زندگی پایدار پس از ازدواج از آرمانها و اهداف ارزشمندی بوده که برای کل جوامع مورد اهمیت است.
مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه آزاد اسلامی استان بوشهر بیان کرد: اگر به دنبال تحقق نهاد خانواده در افق صحیح دینی، تمدنی و اسلامی هستیم باید مسیر را نشان داد از کجرویها جلوگیری کرد و در مسیر حامی افراد بود. بیشک حلقه مفقود این مهم، هم رسانی و به هم رساندن زوجین در فضایی به دور از آسیبها و با مشاورههایی مقبول، خوب، آگاهانه برای خانوادهها و دانشجویان است.
داستار گفت: بحث ازدواج و سرشاخههای آن بهطور جد در دستور کار مسوولان دانشگاه هیئت استان قرار دارد و در دانشگاه آزاد اسلامی واحدهای خورموج، بوشهر و دشتستان دفتر همرسان ایجاد شده است.
وی افزود: با تشکیل دفتر همرسان دانشگاه، برنامههایی مثل کارگاههای مجردی، حلقههای معرفتی و جلسات مباحثی پرسش و پاسخ و فعالیتهای دیگری همانند برنامه ازدواج دانشجویی، مشاورههای آموزشی و رفتاری در سایه مأموریتهای دفتر همرسان در حال اجرا است.
همچنین در این نشست حجتالاسلام مصطفی فرحبخش، رئیس اداره آموزش و مشاوره نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها با تشریح ماهیت و چگونگی سامانه همرسان، اظهار کرد: این سامانه، نوپاست که از سال ۹۹ فعالیت رسمی خود را آغاز کرده؛ اما از همان ابتدا و در این مدت توجه ویژهای به بحث امنیت و صحت عملکرد آن شده است.
وی افزود: شاخصهای متعددی برای انجام فرآیند سامانه در نظر گرفته شده تا در نهایت از طریق هوش مصنوعی، افرادی که حداقل ۳۰ درصد وجه تشابه علایق و رفتارها را دارند به هم معرفی شوند. این سامانه با رعایت ابعاد معنوی، اخلاقی، انسانی و دینی در راستای همسانگزینی جوانان، دانشجویان، استادان و کارکنان دانشگاهها در سراسر کشور فعال شد.
رئیس اداره آموزش و مشاوره مدیریت خانواده و ازدواج نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها با بیان اینکه در ۳۸ استان دفاتر همرسان تأسیس شده، عنوان کرد: برای دسترسی آسان متقاضیان ازدواج به کارشناسان و مشاوران در تلاش هستیم تا در همه دانشگاههای کشور دفاتر همرسان را فعال کنیم.
فرحبخش با اشاره به ثبتنام بیش از ۱۴ هزار متقاضی ازدواج در سامانه همسان گزینی همرسان، بیان کرد: فعالیتهای این سامانه فقط به همرسانی ختم نمیشود و دو سامانه مهم دیگر، یعنی سامانه زندگی برخط و سامانه همساز نیز به نوعی مکمل سامانه همرسان هستند.
وی درباره سامانه همساز و زندگی برخط توضیح داد: سامانه زندگی برخط موارد آموزشی که قبل، حین و پس از ازدواج مورد لزوم است در قالب دورههای آموزشی برخط به زوجین آموزش داده و سامانه هم ساز نیز به مشاورههای مورد نیاز زندگی مشترک را بهصورت رایگان به زوجهایی که یک تا پنج سال از عمر آغاز زندگی مشترکشان میگذرد بهعنوان خدمات ارائه میدهد.
رئیس اداره آموزش و مشاوره مدیریت خانواده و ازدواج نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها با تأکید بر اینکه عناوین مباحث با توجه به نیازسنجیهای صورت گرفته در محیطهای دانشگاهی و قشر دانشگاهی بوده، مطرح کرد: در امر انتخاب مشاور و واسط با آگاهی از چالشها و مسائل اجرای طرح همرسان در هر استان به دنبال بهرهگیری از مشاورین و متخصصان بومی با محور آداب، رسوم و سنن هر منطقه هستیم.
فرحبخش با تأکید بر اینکه نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در مقوله ازدواج به دنبال ازدواج حقیقی است، اضافه کرد: این سامانه بهعنوان ابزاری برای کمک به مشاورین و واسطها بوده تا هدف نهایی به نحو احسن و پایدار اجرایی شود.
سامانه همرسان، انسانمحور، واسط محور و مشاور محور است و جامعتر از سامانههای مشابه بوده که خدمات را اصولی با ضریب امنیتی بالا، مستمر و رایگان به متقاضیان ارائه میدهد.
در این جلسه مسائل فرهنگی هر بخش از کشور، آمادگی پذیرش والدین برای ثبتنام فرزندان در این سامانه، چگونگی معرفی مزایای سامانه همرسان، پرداخت حقالزحمه مشاورین بهعنوان چالش درباره فعالیت بیشتر سامانه همرسان مطرح و به بحث گذاشته شد.
نظرات